Mindful stemgebruik tijdens de Zwangerschap

Wanneer een kinderziel je vervoegt op je levensweg, is het heerlijk de bedding voor dat kind zo oprecht en authentiek mogelijk te creëren. Dat doe je door jezelf te verzorgen in een liefdevolle energie, met al je gevoelens, intuïtie, emoties, gedachten en twijfels, opwinding en hormonen die erbij horen.
Het gebruik van je stem via klanken en zingen kan ontzettend rustgevend zijn en biedt een welkom aan jezelf, hoe je ook bent. Daarbij laat je jezelf op een zeer unieke wijze horen aan wie jou (nog) niet kan zien, je baby in de buik bijvoorbeeld. Sowieso wordt de stem als één van de meest belangrijke herkenningspunten gezien (ook die van de vader) voor de baby. Deze dus bewust inzetten voor rust en blijdschap werkt zeer diepgaand door in de auditieve en psychologische ontwikkeling van je baby.
Zingen werkt op vele lagen. Psychologisch zet je stappen in je authentieke plaats innemen door je te laten horen, het stimuleert ook de nervus vagus wat direct voor een rustgevend en ontstressend gevoel zorgt. Daarbij stimuleert zingen de aanmaak van oxytocine en serotonine (liefdeshormoon en gelukshormoon), waar je nooit te veel van hebt om door te geven aan je kleintje. En wat meer is: zingen creëert ook een gezonde ademhaling die je zeer goed kan inzetten tijdens de bevalling, en waardoor de vader eventueel mee kan doen met deze ademhaling. En de liederen die je leert zal je kind na de bevalling herkennen, een perfecte start dus voor goede slaapjes.
Deze reeks wordt aangeboden in samenwerking met Harriet Koestert, een Gents bezield doula.

Praktisch

02/10/2024

19u30- 21u

Parklaan 12/bus 003, 9690 Kluisbergen

2, 9, 16 oktober

DE ONGETEMDE STEM

Gwendolyn De Smet

Kernemelkstraat 52

9620 Velzeke-Ruddershove

gwendolyn@de-ongetemde-stem.be

0485/972395

BTW BE0764 813 326

IBAN: BE61 1030 72027117

AANBOD

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

GRATIS workshops op OPEN TUINDAGEN

NIEUW: SAUNATRAJECT naakt zingen

VANAF januari: Startersreeks in Antwerpen!!

LESSENREEKSEN in Gent, Brugge, Zottegem & Zwalm

Alle rechten voorbehouden aan de Ongetemde Stem. Wil je gebruik maken van onze content? Neem eerst contact op - cookies - privacy policy